Kinesiska: Ämnesguide för kinesiska

Sök böcker och artiklar

• AsiaPortal
  Asienportalen innehåller ett anta antal databaser och andra resurser (dagstidningar, tidskrifter) som berör framförallt Japan och Kina. 
• Bibliotekskatalogen - Sök bland bibliotekets böcker.
• LIBRIS - gemensam katalog för Sveriges forsknings- och universitetsbibliotek.
• Linguistics Collection
  Databas för språkvetenskaplig litteratur. Söker samtidigt i databaserna Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA) och Linguistics Database.
• MLA International Bibliography
  Sök litteratur inom litteraturvetenskap och språkvetenskap.
• WorldCat
  Söktjänst bestående av information om titlar på mer än 10.000 biblioteket i världen.

Uppslagsverk och ordböcker

• Britannica Academic
  Innehåller bl.a. Encyclopædia Britannica och Merriam-Webster's Collegiate Dictionary.
• Encyclopedia of Chinese Language and Linguistics
• Nationalencyklopedin
• Chinese Character Dictionary
• Chinese-English Dictionary of Modern Usage
• English-Chinese Online Dictionary

      Fler kinesiska ordböcker finns i biblioteket - hylla Fva(x).

Uppsatser 

• Uppsök
  Sök uppsatser från svenska högskolor och universitet.
• DiVA
  Högskolan Dalarnas elektroniska arkiv för uppsatser och forskningspublikationer.
   

Länkar på internet

• China Studies 
  Sammanställd av The Chinese University Library of Hong Kong.
• The China WWW Virtual Library
  En internet Guide för kinesiska studier sammanställd av Sonological Institute, Leiden. 
• DACHS
  Digitalt arkiv för kinesiska studier.