Skip to main content

Historia: Ämnesguide

Ämnesguide för historia

Att börja söka

Innan du börjar använda de mer specifika ämnesdatabaserna här nedanför, kanske du ska börja med att söka i Summon, som letar bland bibliotekets böcker, e-böcker, elektroniska tidskrifter mm.

Databaser för litteratursökning

Statistik

Ämnesguide för historia

Välkommen till den här ämnesguiden för ämnet historia! Här har vi försökt samla sådant vi tror kan vara av intresse för dig som studerar eller forskar. Vissa av resurserna är sådana som ligger gratis på nätet, andra är sådana som högskolans bibliotek prenumerar på och som du behöver logga in för att använda. Användar-ID och lösenord är då samma som till högskolans övriga tjänster.

Hemsändning

Om du bor i Sverige kan vi skicka våra böcker hem till dig, mot att du bekostar portot tillbaka. Även artikelkopior kan sändas hem. Det kostar 30 kronor per artikel. 

Fjärrlån

Om du hittar referenser till litteratur som biblitoteket inte äger, så brukar vi nästan alltid kunna få tag på materialet från något annat blbliotek. Det är det vi kallar fjärrlån. Att beställa en bok är gratis. Att beställa en artikel kostar 20 kr. I genomsnitt tar det 3-7 dagar innan du får det du beställt. Mer info och beställningsformulär hittar du här.

Historiska kartor

Gamla kartor är ett viktigt och fascinerande källmaterial. Hos Lantmäteriet kan man enkelt komma åt många av dessa. För att se de nyare måste man dock registrera sig.

Arkivmaterial

Britta Renman's picture
Britta Renman
Contact:
023-77 87 79

Annat användbart

Diverse länkar