Skip to main content

Pedagogik: Home

Att söka smart

Uppslagsverk och bibliografier

Länkar till myndigheter och organisationer

Ämnesguide för pedagogik

Välkommen till den här ämnesguiden för pedagogik! Här har vi försökt samla sådant vi tror kan vara av intresse för dig som studerar eller forskar. Vissa av resurserna är sådana som ligger gratis på nätet, andra är sådana som högskolans bibliotek prenumerar på och som du behöver logga in för att använda. Användar-ID och lösenord är då samma som till högskolans övriga tjänster.

Att börja söka

Innan du börjar använda de mer specifika ämnesdatabaserna här nedan, kan du gärna börja med att söka i Summon, som letar bland bibliotekets böcker, e-böcker, elektroniska tidskrifter, flera bibliografiska databaser mm

Databaser

Kontaktbibliotekarie

Petra Gustafsson
Kontakt:
023-778167

Kontaktbibliotekarie

Kristina Lönn
Kontakt:
023-77 81 84

Fjärrlån

Om du hittar referenser till litteratur som biblitoteket inte äger, så brukar vi nästan alltid kunna få tag på materialet från något annat blbliotek. Det är det vi kallar fjärrlån. Att beställa en bok är gratis. Att beställa en artikel kostar 20 kr om du hämtar den på biblioteket och 30 kr om du vill att den ska skickas till din hemadress. I genomsnitt tar det 3-7 dagar innan du får det du beställt. Mer info och beställningsformulär hittar du här.