Skip to main content

E-böcker: Ebook Central

Hitta till...

Om Ebook Central

Om du bara vill läsa en e-bok från Ebook central (tidigare Ebrary), eller skriva ut några sidor, kan du göra det direkt på webben. 

Vill du göra markeringar i texten, spara bokmärken mm kan du göra det online, men då behöver du först skapa ett konto hos Ebook Central under  "Sign in". 

För att ladda ner en e-bok behöver du klicka på Sign in högst upp till höger i Ebook Centrals meny.  Dessutom behöver du installera något av programmen Bluefire Reader eller  Adobe Digital Editions.  Du behöver också skaffa dig ett Adobe ID, det gör du här.

En nedladdad e-bok får du behålla i 1 eller 7 dagar, om den har licens för obegränsat antal användare. Antalet dagar som gäller för nedladdning står på e-bokens informationssida. Vill du låna den längre kan du ladda ner den på nytt. Alla e-böcker går dock inte att ladda ner av upphovsrättsliga skäl.

Du kan även ladda ner enstaka sidor/kapitel från en bok som pdf, som du får behålla.  

För mer hjälp kring nedladdning av Ebook Centrals böcker se hjälpen i Ebook Central, eller kontakta oss på biblioteket.

En mer omfattande guide till Ebook Central hittar du här:

http://proquest.libguides.com/ebookcentral/home

Ebook Central i mobil enhet

Om du vill ladda ner böcker till din surfplatta eller mobil finns appen Bluefire Reader att ladda ner från App Store eller Google Play.

Kom igång...

Om du befinner dig på campus, så är det enklast att använda en länk till Ebook Centralbibliotekets webb. Den hittar du genom att söka efter Ebook Central i sökfönstret på bibliotekets hemsida (fliken Databaser). Det gör att du får upp Högskolan Dalarna inloggningssida, så att du får behörighet att komma åt de e-böckerna.

Om du befinner dig utanför campus, så kommer alltid att få upp högskolan loginsida när du klickar på länken till Ebook Central på bibliotekets webb. Därför är det viktigt att du använder den länken för att du ska få behörighet att använda e-böckerna.

Om du söker efter en bestämd bok, så är det enklast att söka efter den i sökfönstret på bibliotekets hemsida. När du hittar den. så kommer det att finnas en länk till att Ebook Central så att måste logga in med ditt användarid.

Du kan även utnyttja följande direktlänk:

Ebook Central

Här hittar du en guide till hur man laddar ner en e-bok från Ebook Central:

Bookshelf

Från 14 november 2016 är inloggningen till ditt personliga konto på Ebook Central samma som ditt högskoleid. Man behöver vara inloggad för att kunna ladda ner en e-bok, och för att utnyttja bokhyllan för att spara anteckningar, böcker m m.
Första gången du loggar in får du möjlighet att flytta över din gamla "bookshelf" till ditt nya konto:

Sök direkt i Ebook Central

Ebook Central

Slå på "Accessibilty mode"

Patrons using a screen reader may turn on accessibility mode themselves – no librarian or tech support needed!

For patrons who don’t use a screen reader but have accessibility needs, accessibility mode can be requested for their account at ebooksupport@proquest.com.

Exempel på e-böcker hos Ebook Central

Kontaktperson

Hans Danelid's picture
Hans Danelid
Kontakt:
023778187