Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Litteraturvetenskap: Ämnesguide

Att börja söka

Innan du börjar använda de mer specifika ämnesdatabaserna här nedanför, kanske du ska börja med att söka i Summon, som letar bland bibliotekets böcker, e-böcker, elektroniska tidskrifter mm.

Svensk litteraturvetenskaplig bibliografi

Svensk litteraturvetenskaplig bibliografi innehåller referenser till litteratur om svenskspråkiga författare. Bibliografin har publicerats i årsboken Samlaren 1881 - . Årgångarna 1881-1940 har digitaliserats inom ramen för Projekt Runeberg. Litteratur publicerad under perioden 1993-2000 ingick som en specialdatabas i Libris. Åren 1941 -1992 finns bara i tryckt form. Efter år 2000 är arbetet med bibliografin nedlagt, men om man söker i Libris, Artikelsök och Mediaarkivet täcker man upp en stor del av samma material.

Andra databaser för litteratursökning

Ämnesguide för litteraturvetenskap

Välkommen till den här ämnesguiden för ämnet litteraturvetenskap! Här har vi försökt samla sådant vi tror kan vara av intresse för dig som studerar eller forskar. Vissa av resurserna är sådana som ligger gratis på nätet, andra är sådana som högskolans bibliotek prenumerar på och som du behöver logga in för att använda. Användar-ID och lösenord är då samma som till högskolans övriga tjänster.

Hemsändning

Om du bor i Sverige kan vi skicka våra böcker hem till dig, mot att du bekostar portot tillbaka. Även artikelkopior kan sändas hem. Det kostar 30 kronor per artikel. 

Fjärrlån

Om du hittar referenser till litteratur som biblitoteket inte äger, så brukar vi nästan alltid kunna få tag på materialet från något annat blbliotek. Det är det vi kallar fjärrlån. Att beställa en bok är gratis. Att beställa en artikel kostar 20 kr. I genomsnitt tar det 3-7 dagar innan du får det du beställt. Mer info och beställningsformulär hittar du här.

Länkar mm

Annat användbart