Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Naturvetenskap: Ämnesguide

Att börja söka

Innan du börjar använda de mer specifika ämnesdatabaserna här på sidan, kan du gärna börja med att söka i Summon, som letar bland bibliotekets böcker, e-böcker, elektroniska tidskrifter, flera bibliografiska databaser mm.

Databaser

Söktjänster

Ämnesguide för naturvetenskap

Välkommen till den här ämnesguiden för naturvetenskap! Här har vi försökt samla sådant vi tror kan vara av intresse för dig som studerar eller forskar. Vissa av resurserna är sådana som ligger gratis på nätet, andra är sådana som högskolans bibliotek prenumerar på och som du behöver logga in för att använda. Användar-ID och lösenord är då samma som till högskolans övriga tjänster.

 

 

Letar du efter litteratur om undervisning i naturvetenskapliga ämnen?

Uppslagsverk

Länkar

Subject Guide

Profile Photo
Kristina Lönn
Contact:
023-77 81 84

Att söka smart

Fjärrlån

Om du hittar referenser till litteratur som biblitoteket inte äger, så brukar vi nästan alltid kunna få tag på materialet från något annat bibliotek. Det är det vi kallar fjärrlån. Att beställa en bok är gratis. Att beställa en artikel kostar 20 kr om du hämtar den på biblioteket och 30 kr om du vill att den ska skickas till din hemadress. I genomsnitt tar det 3-7 dagar innan du får det du beställt. Mer info och beställningsformulär hittar du här.